ringblomsalva neraHar du upptäckt våra natursalvor från Nera Plant?

De tillverkas för hand efter traditionella recept av nunnorna som bor på vackra klostret Nera i Rumänien.

Klostret byggdes 1995 nära byn Sasca Montana, på vänstra stranden av floden Nera, omringad av Banat bergen.

En gammal träkyrka som fanns på plats har renoverats och bevaras.

75% av nunnorna som bor vid klostret har en högskoleutbildning. Klostret har ett vackert bibliotek samt workshops för målning, litografi och träsnideri.

Enbart naturliga råvaror och vilda växter används i Neras naturprodukter och genom hela processen ser man till att bevara de välgörande egenskaperna. De aktiva beståndsdelarna av växter och frukter utvinns genom kall maceration, naturlig jäsning, pressning och vatten eller alkohol extraktion.

Växterna kommer främst från den vilda flora som växer rik och varierat i denna del av landet. En liten del tas från egen jordbruk.

40_mNunnorna plockar, torkar och tillvaratar blommor, frukter och växter som de sedan använder för att tillverka en lång rad naturliga produkter som oljor, salvor, vinäger, tinktur, sirap, mm.
De förpackas i glasbehållare och kan köpas i klostrets lilla butik och på nätet.

Försäljningsvinsten går till nunnornas levnadskostnader och till underhållning av klostret samt olika sociala projekt som de tar hand om (bl.a. en ålderdomshem, mm).

I vår galleri kan du se flera bilder från Nera och de vackra omgivningarna runt klostret. (klicka på bilderna för att se de i större format)