Snart förbereder sig många på att resa, om det är bara ett par lediga juldagar eller en lite längre semester. Vi har samlat lite tips på hur du kan spara pengar och utrymme i resväskan med s.k. multiprodukter.

En multiprodukt går att använda på många sätt för olika ändamål.

Det bästa med naturliga produkter är att de innehåller ekologiska eller vildskördade ingredienser med välgörande och skyddande effekt för huden och håret och därför kan användas för hela kroppen.

Här följer en liten guide över prisvärda och dryga produkter som är perfekta för resan:

 

schampotvål

schampotvål

Tvål
Alla våra tvålar är naturliga med ekologiska oljor och du kan använda dem på många olika sätt eftersom de rensar ALLT, skonsamt och milt. Det är sant, våra tvålar är så milda men samtidigt så effektiva att de fungerar perfekt att tvätta/rensa hår, ansikte, kropp, händer, kläder, disk och husdjur (välj parfymfria alternativ för husdjur) och även badrum, kök och golv. Och det bästa av allt är att de är återfuktande så du slipper torr hud och kliande hårbotten. Välj en fasttvål eller en flyttande variant beroende på vad du föredrar (en fast tvål sparar mycket utrymme och väger väldigt lite).

Salva, kräm eller balm

man_balm_oppenHandgjorda med välgörande ekologiska oljor och fetter samt vax, fungerar de utmärkt för att smörja huden från topp till tå och är botemedel för allt från torr hud, till eksem och en hel rad hudbesvär. De kan funka oftast som fuktkräm, skägg balsam, hårvax, make-up rengöring, blöjkräm, nagelbandskräm, behandling för sprucken hud och läppbalsam. Välj din favorit (våra är Man Balm, Soapnut Salva  eller Busy beevax) med härlig doft av lavendel, apelsin, något blommigt eller en parfymfri variant.

 

Naturlig deodorant

oe-naturliga-deodoranterEn självklarhet, utan skadliga ingredienser som aluminium, kan användas för armhålorna och fötterna. Välj din favoritdoft och kompostera förpackningen eller sortera den som kartong när den tar slut.

 

 


En hydrolat (ört eller blomvatten)


eko-hydrolaterUtmärkt att ha på flyget eller i bilen för att snabbt återfukta ansiktet. Uppfriskande eller lugnande, du känner dig snabbt fräschare och piggare. Välj mellan rosenvatten, lavendel, trollhassel eller kamomill.

 

 


Naturlig solskydd

Solskyddsprodukter

Solskyddsprodukter

Nu finns det! Ett solskydd gjord på ekologiska oljor och non-nano zinkoxyd och inget annat! Ger skydd mot både UVA och UVB strålar och passar lika bra för vuxna och för barn. Vattenfast, men applicera alltid efter att du har badat. Och undvik att vara i solen mitt på dagen.

 

 

 

Eterisk lavendelolja

Lavandelolja Eko 10 ml

Ekologisk lavendelolja

Eteriska oljor har olika egenskaper och kan användas på många sätt, men om du ska bara välja en enda, då är lavendel en av de mildaste men mest effektiva olja. Det går att använda för att lugna sinnet på en lång flygresa, för att slappna av på kvällen, i en basolja för en härligare massage, för att lugna huden efter sol, brännskador eller insektsbett samt för att hålla insekterna borta, mm.

 

 

Vilken är din favorit multiprodukt?