Produktkategorier

Fraktfritt – över 600 kr

Fast fraktpris: 49 kr

  Payson betallösning

Varukorg

Recept och inspiration

På vår blogg hittar du massor med recept, tips och inspiration för att göra egen hudvård med våra ekologiska och naturliga råvaror. Enkelt, roligt, smidigt och prisvärd!

Ekologisk havtornsfröolja 10ml – Hippophae rhamnoides seed oil

Hem » Naturlig ansiktsvård » Basoljor för ansiktet » Ekologisk havtornsfröolja 10ml – Hippophae rhamnoides seed oil
  • havtornsfröolja eko

Ekologisk havtornsfröolja 10ml – Hippophae rhamnoides seed oil

75.00kr

Näringsrik, skyddande och anti-age ekologisk havtornsfröolja med frisk, fruktig doft. Passar alla hudtyper, rekommenderas för irriterad hud, för eksem och som anti-age olja.

I lager

Artikelnr: 6424414012703 Kategorier: , , , , , Tagg:

Produktbeskrivning

Ekologisk havtornsfröolja innehåller flera bioaktiva och sällsynta ämnen med speciella helande, närande, reparerande och regenererande egenskaper. Oljan används med fördel för inflammerad eller irriterad hud, för eksem, strålningsskador, böjveckseksem, bränn- eller solskador.

Havtornsfröoljan är skyddande,  dämpar inflammationer och har anti-age egenskaper.

Den är rik på vitaminer, antioxidanter och de nyttiga fleromättade fetterna Omega 3, 6, 7 och 9.  Havtornsbär är tillsammans med macadamianötter ensamma om att innehålla omega 7 i naturlig form. Omega 7 är viktig för en väl fungerande kropp och särskilt för cellmembran och tarmar.

Ekologisk havtornsfröolja innehåller även  mängder med antioxidanter och vitaminer som A, C, E, K och B-vitaminer, samt B12 och folsyra. Antioxidanterna består bland annat av karotenoider, flavonoider, fenoler, fytosteroler och polyfenoler. Andra nyttiga element är serotonin, aminosyror och spårämnen,  inklusive järn, zink, kalcium, mangan, selen, jod, etc.

Studier har visat att stigmasterol och β-sistosterol som finns i havtornsfröolja fungerar på samma sätt som kortisol för att minska rodnad och inflammation, lugnar klåda.

Inom homeopatisk medicin används  havtorn som medicinalväxt mot inflammationer, hosta, matsmältningsproblem och infektioner.

Den här olja är en koncentrerad olja som  framställs genom CO2-extraktion för att på skonsamt sätt ta till vara och bevara havtorns vårdande egenskaper eftersom ingen upphettning sker. (D.v.s. inte genom utlösning av bär i annat olja som resulterar i  lägre koncentration)

På huden: penetrerar väl, ganska torr känsla, icke-komedogent *
(*ej mättbart eller vetenskapligt bevisat)

Utseende: bärnstensfärgad vätska, låg viskositet, något surt, karakteristisk oljig lukt

Kvalitet: certifierad av Ecocert Greenlife

Framställningsmetod: CO₂ utvinning av frön

Ursprungsland: Tyskland

Förvaring: Mörkt och svalt, helst under 25°C, i tättslutande förpackning.

Ingredienser

INCI: Hippophae rhamnoides seed oil* (*=ekologisk)

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.